Ik ben klaar met Facebook. Over en uit met dat gezanik, dat gedoe van liken en al die nutteloze informatie en desinformatie.

Ik heb momenteel mijn account op non-actief staan, dus als je op het linkje onder aan mijn site klikt krijg je de melding dat de pagina niet meer bestaat.

Dit ‘stoppen met Facebook’ bevalt me zo goed, dat ik binnenkort mijn account definitief verwijder. De uiteindelijke definitieve ‘Wexit’ is dan een feit. Waarom ik het nog even uitstel weet ik niet. Misschien ben ik te lui. Zo zal het linkje hieronder ook nog wel even blijven staan.

Ach ja, wie is er – behalve jij die dit leest – in mij geïnteresseerd. Mocht ik in de toekomst nog ooit een activiteit ontplooien dan maak ik daar wel een speciale tijdelijke Facebookpagina voor aan. Want ja, dan heb je Facebook toch weer nodig, zo hypocriet ben ik wel.

Na trouwen (jawel!) komt ‘stoppen met Facebook’ op de tweede plek van mooie memorabele activiteiten van 2018. Dat laatste had ik veel eerder moeten doen. Ik heb bij mezelf ontdekt dat ik geen onlineman ben. Deze website vind ik al moeilijk genoeg.

Maar mensen, wat heb ik nu een rust! Echt ongelooflijk! En echt waar: ik mis het helemaal niet! Ik herhaal: ik mis het helemaal niet! Echt niet! Ik raad het iedereen aan. Echt iedereen!
Want stiekem zou ik het wel het beste vinden dat als ik stop, alle anderen ook stoppen.
Hoe triest is mijn denkwereld soms.