De Gouden IJsbeer

‘De Gouden IJsbeer’ is een geweldige hilarische doldwaze klucht, die onlangs is gerestyled naar de huidige tijd.

Korte inhoud:
Toneelschrijver Gijs Groen kampt met een writer’s block. Hij krijgt maar niets zinnigs op papier terwijl hij al wel genomineerd is voor ‘De Gouden IJsbeer’, de befaamde prijs voor degene die het beste toneelstuk van het jaar weet te schrijven. Het valt ook niet mee. In het dagelijkse leven worstelt hij met zijn buurvrouw, zijn normale vrouw, hun lichtzinnige dochter en haar foute vriendje. Wanneer plots een aantal oude al dan niet gestoorde vrienden van de kunstacademie letterlijk ten tonele verschijnen wordt het een grote janboel in zijn huis. Misschien toch een bron van inspiratie….?

Voor meer info/boekjes bestellen kunt u terecht bij toneeluitgeverij Grosfeld te Berlicum.

Ontdooid

Avondvullende eigentijdse ietwat  thrillerachtige klucht. Bizar en hilarisch met een verrassend slot.

Korte inhoud:
Tom, Sandra en haar vriend Hein hebben hun boze stiefmoeder 37 jaar geleden vergiftigd en ingevroren. Niet alleen om van haar af te zijn; zo hebben ze ook nog al die jaren haar vette pensioen als oud-burgemeester kunnen opstrijken. Niemand wist dat ze eigenlijk dood was, want ze was niet geliefd en kreeg toch nooit visite. Ze hadden het plan om haar te zijner tijd weer te ontdooien en te doen alsof ze een natuurlijke dood was gestorven. Dat moment is gekomen als de huidige burgemeester aandacht wil schenken aan het feit dat ze als oud-burgemeester inmiddels bijna honderd wordt.
Ze ontdooien haar, maar dan gebeurt het: ze komt weer tot leven!
Wat nu gedaan?
Een hoop verwikkelingen volgen en het eindigt met een happy end. Of toch niet…

Voor meer info/boekjes bestellen kunt u terecht bij toneeluitgeverij Grosfeld te Berlicum.

De Koning van Kolderië

Absurde hilarische klucht gesitueerd in de middeleeuwen.

Korte inhoud:
Kolderië is een klein landje van niks onder leiding van koning Kees die het graag wil uitbreiden. Hij wil het nabijgelegen grote hertogdom Hillarië van hertog Harrie inlijven. Met geweld natuurlijk want we hebben het hier over de middeleeuwen. Zelf is koning Kees niet zo’n held, maar hij is niet te beroerd andere voor het karretje te spannen. Hij is immers ook de koning. Een regenachtige maandag lijkt hem het ideale moment om hertog Harrie aan te vallen. Maar het valt niet mee. Af en toe worden de rollen flink omgedraaid en door elkaar geschud. Opportunisme viert hoogtij. Nee, het is allemaal geen flauwekul in die wrede middeleeuwen. Of toch wel?

Voor meer info/boekjes bestellen kunt u terecht bij toneeluitgeverij Grosfeld te Berlicum

Pakken wat je pakken kan

Hilarische en tikje pikante klucht voor en door volwassenen.

Korte inhoud:
Sinds Arno zijn webshop naast bedrijfskleding ook in erotische verkleedkostuums is gaan doen floreert de firma naar behoren en ziet de toekomst er rooskleurig uit. Gelukkig maar want hij is thuis altijd de enige kostwinner geweest.
Zijn vrouw Linda is dus als huisvrouw altijd financieel afhankelijk van hem geweest. Dat is lastig, zeker nu ze in een midlifecrisis zit en het liefste Arno zou verlaten om de bloemetjes buiten te kunnen zetten.
Arno droomt natuurlijk ook weleens van andere vrouwen maar hij kiest er toch voor hun relatie spannend houden. Zijn eigen handeltje komt daarbij goed van pas.
Maar Linda vindt het toch een saai leven, zeker nu de kinderen goed en wel de deur uit zijn. Ze heeft inmiddels wel wat stiekem vertier, maar dat stelt nog niet veel voor. Ze kiest toch noodgedwongen voor de financiële zekerheid van haar huidige bestaan.
Dat verandert als ze bericht krijgt dat ze vijf miljoen heeft gewonnen in een loterij. Het geeft haar de mogelijkheid haar wilde dromen echt te verwezenlijken.
Het voelt voor haar wel beter om te zorgen dat Arno haar verlaat in plaats van andersom. Ze verzint zo sluw als ze is een plan om dat te bewerkstelligen. Ondertussen heeft ze om te beginnen al een mooie jonge prooi op het oog: de nieuwe postbezorger.
Verder komen de kinderen nog wat parasiteren en vallen de vergrijsde buren te pas en te onpas binnen.
Het wordt op zijn zachts gezegd een dolle boel en het lijkt de meesten alleen nog maar om seks of om geld te gaan. Of om allebei natuurlijk.
De moraal van dit verhaal?
Die is er geen.

Voor meer info/boekjes bestellen kunt u terecht bij toneeluitgeverij Grosfeld te Berlicum